평화

 


Independent Taekwondo NetherlandsPaul van Beersum (geboren op 3 januari 1982 in Elst) is gepassioneerd, sociaal en punctueel in zijn vak. Hij werkt graag samen met mensen op het gebied van gezondheid, weerbaarheid en beweging.
Op dertienjarige leeftijd begon hij met Taekwon-Do bij Taekwon-Do School Bemmel, geleid door Herman Burgers. Twee jaar later, in 1997, behaalde hij zijn 1e dan Taekwon-Do. Na de middelbare school studeerde hij aan het CIOS (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders) in Arnhem, waar hij kennismaakte met verschillende budodisciplines.
Hij bleef deze disciplines intensief beoefenen en behaalde meerdere nationale titels op het hoogste niveau. Van Beersum was ook voorzitter van het Nationale Demonstratieteam en lid van het Nationaal Team Opleidingen (NTO) van de Nederlandse Taekwon-Do Associatie (NTA), de eerste en oudste Taekwon-Do bond in Nederland.
Na een periode als zweminstructeur, was Van Beersum langere tijd sportinstructeur bij de Koninklijke Marechaussee. Daar specialiseerde hij zich verder in Militair Hapkido/Jiu-Jitsu en werd hij meervoudig Nationaal Militair Judo kampioen. Hij leidde militairen en politieagenten op in weerbaarheid en trainde sportinstructeurs tot aanhoudings- en zelfverdedigingsinstructeurs. Van Beersum diende ook als hoofdinstructeur bij de Koninklijke Marechaussee om leden van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) fysiek en in zelfverdediging te trainen. Later werkte hij als ondersteuning van de fysiotherapieafdeling voor revaliderende militairen.
Tijdens zijn dienst volgde hij met succes de eerstegraads lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Sporthogeschool in Tilburg.

Van Beersum is medeauteur van diverse boeken over Taekwon-Do.