평화

 


TA Pyeonghwa is lid 

van de ITF Royal Dutch en de ITF

 
Een stukje over Taekwon-Do 

De ITF Taekwon-Do is de enige originele Taekwon-Do er zijn meer varianten en Taekwondobonden,  dat maakt het voor mensen lastig om een juiste keuze te maken.                  Wat is ITF Taekwon-Do precies?

ITF Taekwon-Do is bedacht door generaal Choi Hong Hi, hij wilde een nationale krijgskunst ontwikkelen voor zijn jonge Koreaanse Republiek leger, samen met Nam Tae Hi ontwikkelde zij een moderne vechtkunst gebaseerd op de moderne wetenschap van Newton’s natuurkunde. Op 11 april 1955 is de naam Taekwon-Do aangenomen. Taekwon-Do is nog een relatieve jonge verdedigingskunst, die volop in beweging is. De toenmalige ontwikkelingen zitten nu nog steeds verweven in de training. 

In de trainingen krijgt men vaak te horen dat de ITF Taekwon-Do een kunst is die je pas met de jaren onder de knie gaat krijgen, het is geen sport zoals b.v. voetbal waar je eigenlijk direct al mee kan doen, bij Taekwon-Do dient men eerst de basis te beheersen en zijn er maar een aantal landelijke wedstrijden op jaarbasis.  De wedstrijden bij Taekwon-Do kun je meer als een graadmeter zien, hoever sta je in de training, beheers je de tuls zodanig dat je in de prijzen valt of heb je nog wat meer en welke mate van training nodig. Bij Taekwon-Do word er ook gespard dit is een gevecht tussen 2 tegenstanders, ITF Taekwon-Do hanteert geen Full Contact, dit houdt in dat degene die meedoen aan het sparren hand-, voet- en hoofdbescherming dragen en moeten leren zich in te houden, dus de kunst beheersen van de technieken om punten te kunnen scoren, wie de meeste punten in een bepaalde tijd kan scoren zal in de prijzen vallen. Dus een heel andere insteek dan bij de reguliere sporten. Om Taekwondoins de kunst te leren is daarbij discipline, respect, geduld en doorzettingsvermogen nodig, dit omdat het een tijd nodig heeft om de kunst je eigen te maken. Men werkt op zijn/haar eigen niveau, hierbij staan de tenets (grondleerstellingen) centraal, hoffelijkheid, integriteit, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en onoverwinnelijke geest. Dit alles brengt een positieve beïnvloeding op het karakter. Een Taekwondoin heeft respect voor elkaar, zelfs na een wedstrijd gaat men vriendschappelijk met elkaar om, dit werkt door in het dagelijkse leven.

Doorzettingsvermogen, loyaliteit, oprechtheid, zelfcontrole, angstvermindering, zelfvertrouwen, agressie-afname, positief zelfbeeld en zelfstandigheid behoort toe aan een goed Taekwondoin en zie je dit terug bij jeugd op school en volwassenen in het werkveld, tegenwoordig word er veel van mensen verwacht, daardoor zie je dat de Taekwondoin een verschil kan maken, voor hen is het heel normaal wat er verwacht wordt, zij zijn er fysiek en mentaal op voorbereid.

Wat kan je in een les verwachten?

Niet alle lessen zijn hetzelfde er zit veel afwisseling in de training.

Bij de ITF Taekwon-Do train je het hele lichaam onder anderen je organen kunnen beter functioneren.

Wel is het zo dat bepaalde patronen zoals Tuls vaker getraind worden, omdat techniek een vereiste is, om goed Taekwon-Do te kunnen beoefenen.

In de trainingen word veel basis getraind en hierdoor worden de technieken steeds beter beheerst.

Voor wie is Taekwon-Do geschikt?

Voor iedereen vanaf de leeftijd 7 jaar, ook mensen met een licht verstandelijke beperking kunnen meedoen.

Bij TA Pyeonghwa in Beuningen kan men altijd beginnen, de eerste les is gratis. 

TA Pyeonghwa traint op donderdag van 19.00 - 20.00 uur in de Léghe Polder in Beuningen.

Bij de Royal Dutch dag 16-2-2020

Bijna alle aangesloten Taekwondoscholen werden in het zonnetje gezet met een zilveren of bronze oorkonde en als laatste kregen alle aangesloten scholen een licentie. Ook Taekwon-Do Academie Pyeonghwa heeft een licentie gekregen uit naam van de zoon van de oprichter van Taekwon-Do, waar we trots op zijn.

                                                 

                                                             GRAND OPENING
Op donderdag 31 november opent TAP de deuren in Beuningen.

Op woensdag 9 januari 2019 was de eerste training van Taekwon-do Academie Pyeonghwa.